Het merk als held: hoe Brandstory werkt in 7 stappen

Brandstory in 7 stappen

Je bent bezig met het ontwikkelen van je merk en wilt er zeker van zijn dat jouw verhaal wordt gehoord. Een belangrijk aspect van dit proces is het creëren van een sterke brand story. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je dit succesvol kunt doen.

Stap 1: Bepaal jouw held

Een sterk merkverhaal draait om een held; dit kan zowel een persoon als een product zijn. Deze held is de hoofdrolspeler in jouw verhaal en trekt de aandacht van potentiele klanten. Neem daarom de tijd om te bepalen wie of wat jouw held is.

Stap 2: Definieer het probleem

Nu je jouw held hebt gekozen, moet je duidelijk maken welk probleem zij moeten oplossen. Dit is een cruciaal onderdeel van elk verhaal. Het probleem moet relevant zijn voor jouw doelgroep en jouw held moet in staat worden gesteld om dit probleem op te lossen.

Stap 3: Introduceer de mentor

Elke held heeft een mentor nodig; dit is iemand die hen begeleidt en helpt om hun doel te bereiken. De mentor kan bijvoorbeeld een ouder figuur zijn of juist een onverwachte bondgenoot. Zorg ervoor dat jouw mentor geloofwaardig is en past binnen jouw verhaal.

Stap 4: Het omschrijven van de reis

De reis die jouw held aflegt is een belangrijke factor in het bepalen van de plot. Dit is waar het verhaal echt tot leven komt en de held uitgedaagd wordt om het probleem op te lossen. Het is belangrijk om deze reis zo realistisch mogelijk te maken, zodat je doelgroep zich hierin kan herkennen.

Stap 5: Ontdekken van de waarheid

Tijdens de reis ontdekt de held de waarheid over zichzelf en de wereld om hen heen. Deze waarheid is vaak een openbaring die ervoor zorgt dat de held zijn of haar doel bereikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze openbaring past binnen het verhaal en relevant is voor jouw doelgroep.

Stap 6: Oplossen van het probleem

De climax van het verhaal draait om het oplossen van het probleem. Hier laat jouw held zien wat hij of zij heeft geleerd tijdens de reis en hoe hij of zij dit in praktijk kan brengen. Zorg dat het oplossen van het probleem geloofwaardig is en voldoening geeft aan de doelgroep.

Stap 7: De held keert terug

In de laatste stap keert de held terug naar de wereld zoals deze was voordat de reis begon. Nu echter met de kennis die hij of zij heeft opgedaan en de problemen die zijn opgelost. Zorg dat ook deze stap past binnen jouw verhaal en zorgt voor tevredenheid bij de doelgroep.

Dit zijn de zeven stappen die je kunt volgen om een sterke brand story te creëren. Hou er wel rekening mee dat elke hiervan belangrijk kunnen zijn voor het succes van je verhaal. Met deze stappen zorg je ervoor dat jouw verhaal boeiend, relevant en onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie. Succes!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *